Prologis breidt uit in Zaventem

Prologis breidt zijn logistieke vastgoedportefeuille uit met drie bestaande gebouwen verworven in Zaventem, goed voor 16.000 vierkante meter aan industriële gebouwen op een oppervlakte van 3,3 hectare.  

De aankoop van deze drie gebouwen aan de Hermesstraat/Hoge Wei in Zaventem, passen volgens Prologis Belgium in zijn herontwikkelingsstrategie. De gunstige ligging bij de E40 en Brusselse Ring is een troef. Prologis verhuurt in de regio Zaventem al gebouwen aan een 3PL-speler (zie foto). Recent investeerde de ontwikkelaar ook in faciliteiten en onbebouwde gronden in Luik, Beersel, Wilrijk en Kontich. De versterking van de Brusselse positie moet vooral de aanwezigheid van Prologis in de belangrijke logistiek- en stadsdistributiemarkt versterken.

In totaal heeft Prologis in België een totaal van 550.000 vierkante meter in portefeuille. De vestiging in Zaventem is tot begin 2026 verhuurd aan de huidige klanten van Prologis, wat Prologis de tijd geeft om na te denken over een toekomstige herontwikkeling van de site. Prologis werd bij deze transactie geadviseerd door Loyens & Loeff en het contract werd off-market gesloten via CBRE.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo