Bpost plaatst pakjesautomaten in 70 bijkomende stations

NMBS en Bpost versterken hun samenwerking voor de komende vijf jaar. Er komen in de komende zes maanden liefst pakjesuatomatenh op 70 bijkomende stationslocaties, bovenop de bestaande 33. De pakjesautomaten blijken de populairste afhaalpunten van Bpost te zijn. 
De betrokken stations werden gekozen rekening houdend met verschillende parameters, zoals het aantal bezoekers, de dichtheid van het Bpost-netwerk in de buurt van de stations en de noden van de klanten. De aanwezigheid van Bpost kadert volledig in de missie van het postbedrijf om de eindklant te doen kiezen voor een afhaalpunt voor de levering van zijn pakje. Op deze manier wordt de CO2-uitstoot van de levering met 90 procent teruggedrongen.

Bpost startte in 2011 met het plaatsen van de eerste publiek toegankelijke pakjesautomaten in België. Vandaag staan er meer dan 600 automaten verdeeld over heel België, als onderdeel van een dicht afhaalpuntennetwerk, met 2.600 punten (in combinatie met de postkantoren, postpunten en pakjespunten).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo