‘Smart Vision’: VIL laat logistiekbedrijven laagdrempelig kennismaken met ‘slimme’ beeldtechnologie

Nog maar weinig logistieke bedrijven maken vandaag gebruik van zogenaamde ‘smart glasses’ om hun processen efficiënter te maken. VIL lanceert daarom het pilootproject ‘smart vision’ om bedrijven kennis te laten maken met deze technologie. Bedoeling is om ook logistieke KMO’s te overtuigen van de voordelen. 

VIL stelt vast dat de ‘smart vision’-technologie nog onvoldoende ingebrugerd is bij de Vlaamse logistiekbedrijven. Daarom geeft het, niet toevallig op 1 september, de aftrap van het project ‘Smart Vision.’ Samen met 14 bedrijven, waaronder Atlas Copco, Greenyard, Bpost en Scania Parts Logistics, wil VIL Vlaamse bedrijven met logistieke operaties praktische ervaring laten opdoen met de nieuwste generatie visiontechnologie en bijhorende toepassingssoftware.

De drempels om met deze technologieën aan de slag te gaan, zijn volgens VIL in de afgelopen jaren veel lager geworden. De toepassingen van de nieuwe generatie zijn volgens het instituut performanter, robuuster èn goedkoper. Bovendien laten ze zich eenvoudiger dan vroeger intereren met bestaande systemen. De camera’s zijn inzetbaar voor verschillende logistieke taken waaronder kwaliteitscontrole, tellen, identificatie, locatie, … van de goederen. Zo kunnen bedrijvende de productiviteit en kwaliteit van hun logistieke operaties verhogen. Het project focust zich op toepassingen met zowel vaste  als mobiele cameratechnologie, optioneel uitgebreid met Augmented Reality (AR) en Artificiële intelligentie (AI) ter ondersteuning van de manuele magazijnprocessen. In tijden van personeelstekort kunnen dergelijke toepassing de eenvoudige en repetitieve taken van medewerkers overnemen.

VIL kiest voor een laagdrempelige aanpak door gevalideerde use cases uit te werken tot een stappenplan waarmee bedrijven onmiddellijk aan de slag kunnen. Bedoeling is om zeker ook de KMO’s warm te maken voor deze technologie. Niet toevallig zijn de helft van de deelnemende bedrijven aan dit project KMO’s.

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo