Luikse rechtbank verwerpt schikking tussen Roland Jost en het openbaar ministerie

Volgens L’Echo heeft de correctionele rechtbank van Luik de strafrechtelijke transactie tussen het federaal parket en Roland Jost niet aanvaard. Vanochtend is de ex-CEO van het gelijknamige transportconcern dan ook niet veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar. Het is nu aan het federaal parket en de advocaten van Roland Jost om een nieuwe versie van de strafverrichting voor te stellen aan de correctionele rechtbank van Luik, zoniet zal Roland Jost vroeg of laat voor de rechtbank moeten verschijnen om te worden berecht.

In een persbericht bevestigt Jost Group dat de strafrechter in Luik de financiële bijdrage van Roland Jost (naast de voorwaardelijke gevangenisstraf en zijn verwijdering uit elke operationele functie binnen de Jost Group) onvoldoende acht. Jost kondigt aan dat de komende weken een nieuw voorstel voor een minnelijke schikking met het federale parket zal worden voorgelegd aan een andere rechtbank, zoals bij wet bepaald.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo