BPW lanceert geconnecteerde spanband

Het BPW-netwerk brengt nu een nieuwe spanband op de markt die door zijn ingenieurs is ontwikkeld in samenwerking met de specialist Dolezych. De iGurt-band heeft een sensor die de spanning van de banden tijdens het rijden controleert.

De sensor meet de voorspanningskracht tijdens het sjorren, tijdens het rijden en geeft deze zowel weer op display van de behuizing, de smartphone van de bestuurder als, indien gewenst, in het telematicaportaal van BPW. Op die manier kan schade door te hoge spanning en de risico’s van te weinig spanning tijdig worden voorkomen. “De iGurt is een grote aanwinst voor de transportveiligheid, omdat hij een relatief lage inkoopprijs heeft en absoluut ongecompliceerd is in gebruik”, verklaart Uwe Schöbel, hoofd van de technische afdeling van Dolezych. “Dolezych en BPW werkten nauw samen om het hele systeem te coördineren. Ook vervoerders, verkeersdeskundigen en chauffeurs werden bij de ontwikkeling betrokken.”

De iGurt wordt geleverd als een compleet pakket, inclusief de iGurt-sensoren, een Dolezych-spanband van 7,5 of 9,5 meter en twee verschillende rateltypen (korte hendel voor maximaal 300 daN voorspanningskracht en DoMulti lange hendel voor maximaal 600 daN voorspanningskracht). De prijs begint bij 55 euro plus BTW.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo