ECS ontvangt EcoVadis Platinum Label

De milieuinspanningen van ECS werden belond met een Platinum Label uitgereikt door het Franse auditkantoor EcoVadis. Het Zeebrugse bedrijf ontving eerder al het Silver en Gold Label. Met een score van 75 op 100 staat ECS nu in de top 1% van de beoordeelde bedrijven in de transportsector.

Philippe Mathieu, CEO van ECS, is trots met het behaalde resultaat. “Het bevestigt de kracht van onze nieuwe duurzaamheidsstrategie. Daarin streven we naar een duurzame en efficiënte transitie van het goederenvervoer, van wegvervoer naar spoortransport. Als onderdeel van onze multimodale oplossingen biedt het spoorvervoer onze klanten een alternatief, terwijl het tegelijkertijd de CO2-uitstoot vermindert. In 2021 werden 2,5 miljoen containers vervoerd, waarbij 62 miljoen kilometer via het spoor werd afgelegd en 233.000 ton CO2-uitstoot vermeden werd ten opzichte van 2020. Er wordt ook volop geïnvesteerd in automatisering en digitalisering om zo efficiënt mogelijk aan logistiek te doen. Door een optimale planning op basis van data-analyse en artificiële intelligentie, wordt het transport van lege containers beperkt. ​ Als gevolg wordt minder onnodige CO2 uitgestoten en kan een tekort aan containers beperkt worden. Door in te zetten op dubbele ladingstapeling en optimale consolidatie werd het aantal vrachtwagentransporten sterk gereduceerd.”

Op vlootgebied werden 76 van de 220 koelopleggers uitgerust met zonnepanelen, waardoor het brandstofverbruik jaarlijks met 1000 liter brandstof per oplegger daalde. Dit komt overeen met een vermindering van de CO2-uitstoot met maar liefst 2.000 ton in tien jaar tijd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo