Maersk zet dataplatform TradeLens stop

Rederij Maersk en informaticabedrijf IBM kondigen aan dat ze het TradeLens-platform stopzetten. Volgens de rederij heeft het platform de verwachtingen niet kunnen inlossen en is de commerciële levensvatbaarheid ervan in het gedrang. 

TradeLens werd opgericht als ‘open en neutraal’ industrieplatform, met de bedoeling de digitalisering in de (maritieme) logistieke keten een boost te geven. Het TradeLens-platform werd in 2018 aangekondigd en gezamenlijk ontwikkeld door IBM en GTD Solution, een divisie van Maersk, als een blockchain-enabled scheepvaartoplossing die efficiëntie en veiligheid moest verhogen. Nu blijkt dat de sector de hooggespannen verwachtingen van de initiatiefnemers niet heeft gevolgd. IBM en Maersk trekken er dan ook de stekker uit. Vanaf deze week onderneemt het TradeLens-team actie om het aanbod in te trekken en het platform stop te zetten, en het is de bedoeling dat het platform offline gaat tegen het einde van het eerste kwartaal van 2023. Klanten zullen wel ondersteund worden opdat de stopzetting niet tot disrupties in hun logistieke processen leidt. Maersk wil nu andere vormen van digitalisering gaan verkennen, gebaseerd op de lessen die het heeft getrokken uit het TradeLens-verhaal.

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo