Kuehne+Nagel opent Europees distributiecentrum Shimano in Tessenderlo

Logistiekoperator Kuehne+Nagel gaat begin 2023 van start met een nieuw Europees distributiecentrum voor de Japanse fietsonderdelenfabrikant Shimano. Het 20.000 vierkante meter grote DC wordt geïntegreerd in de bestaande e-fulfillmentsite van Kuehne+Nagel in het Limburgse Tessenderlo. 

De toenemende populariteit van de elektrische fiets heeft ook gevolgen voor de logistiek. Shimano ziet zijn volumes in B2B-e-commerce stevig groeien en doet daarom voor zijn logistieke noden beroep op Kuehne+Nagel. Het nieuwe Europese distributiecentrum moet in de loop van 2023 operationeel worden en creëert een vijftigtal bijkomende jobs. Tegelijkertijd wordt er gebruik gemaakt van geavanceerde pickingtechnologie. Voor de eindklanten is ook vallue-added service voorzien, onder andere voor het transport van fietsbatterijen, die geclassificeerd staan als gevaarlijke goederen.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo