DPD levert vanaf nu met een cargofiets in Kortrijk

DPD begint vandaag pakjes in Kortrijk op een CO2-neutrale manier leveren. Een van zijn onderaannemers heeft namelijk een door eSupplier geleverde cargobike in gebruik genomen.

De overgang van traditionele bestelwagens naar een cargofiets is niet gemakkelijk. Zo is de keuze van de fiets cruciaal voor het succes van het project. Iedere toepassing in combinatie met de locatie vraagt een volledig nieuwe oefening. Na verschillende oplossingen te hebben getest heeft DPD samen met eSupplier de verschillende mogelijkheden  bekeken door middel van demonstraties, studies en vooral feedback van de fietser.

“Zij bezorgen ons de informatie om de geschikte oplossing te vinden tussen de verschillende duurzame vervoersmogelijkheden. Door een combinatie van veiligheid, een groot volume & persoonlijke opvolging was de keuze voor een cargofiets van eSupplier snel gemaakt”, zegt Tibo De Soete, co-founder van eSupplier. Hij zal instaan voor het onderhoud van de cargofiets, onder andere wat betreft de batterijen. eSupplier heeft trouwens een onderdeel BatteryFix.be dat gespecialiseerd is in het reviseren van fietsbatterijen.

Na de opgedane ervaring in Kortrijk zijn de twee partners al van plan het project uit te breiden tot de hele provincie West-Vlaanderen en vervolgens tot de rest van België. eSupplier kan reeds rekenen op een netwerk van 130 fietsenwinkels.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo