Drie Albert Heijn-partners gebruiken opleggers met energieterugwinningssysteem

Herbert, Tielbeke Transport en Wezenberg Transport, allemaal distributeurs voor Albert Heijn, nemen elk een nieuwe koeloplegger in gebruik, welke is uitgerust met het Advancer AxlePower-energieterugwinningssysteem van Thermo King. Dit project is het resultaat van een samenwerking tussen Thermo King, BPW en TIP. 

De Advancer AxlePower werd ontwikkeld in samenwerking met BPW. Het systeem werkt onafhankelijk van het trekkende voertuig. Het combineert de ePower-as van BPW met de Thermo King-koelunit (in dit geval een Thermo King Advancer A-500 Whisper-Pro) en -batterijopslagtechnologie. Het energieterugwinningssysteem van AxlePower levert het vermogen dat nodig is om de koelunit van de aanhangwagen te laten werken door energie om te zetten die door de as van de aanhangwagen wordt teruggewonnen terwijl het voertuig rijdt of remt.

Het systeem slaat de energie op in een hoogspanningsaccu en hergebruikt deze om de koelunit van stroom te voorzien, waardoor volledig elektrische, emissiearme of emissievrije en autonome koeling van opleggers mogelijk wordt. Het accupakket voedt de unit ook autonoom terwijl de oplegger stilstaat. Met slim energiebeheer dat het in- en uitschakelen van de generatoren regelt, minimaliseert Advancer AxlePower ook de weerstand op de trekker en biedt de chauffeur en wagenparkbeheerder realtime zicht op de prestaties om ‘oplaadangst’ te voorkomen.

 

 

Lees alles over TIP Group

TIP Group

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo