Warning+ vernieuwt volledige vloot via Fraikin

Warning+, een Franse groep die in België aanwezig is sinds de overname van de Luikse onderneming Etablissements Henrotte, heeft zopas met Fraikin een flexibel leasingcontract gesloten voor 20 Ford Transits. De twee maatschappijen overwegen ook een geleidelijke overgang naar een geëlektrificeerde vloot.

Warning+ is gespecialiseerd in het vervoer van huishoudelijke apparaten en kantoormeubilair, met een service die ook installatie en montage omvat. Zij stelt een honderdtal mensen te werk in Alleur en Machelen en beschikt over twintig voertuigen die worden gefinancierd door middel van een operationeel leasecontract. Deze hele vloot is net vernieuwd onder een nieuw contract met Fraikin.

Warning+ koos uiteindelijk voor de Ford Transit in een 20m³ bestelwagenuitvoering, met name vanwege het extra laadvermogen van 150 kg dat hij biedt in vergelijking met andere bestelwagens. “Dit is belangrijk voor het transport van zware objecten zoals kantoorkasten”, legt Olivier Van Hoecke, Operations Manager bij Warning+ Benelux, uit. Het zijn nu nog dieselvoertuigen, maar Warning+ wil binnenkort overstappen op een elektrisch wagenpark. “De industrie ondergaat momenteel een zeer snelle overgang naar elektrische voertuigen. Zodra er elektrische alternatieven zijn voor onze voertuigen, willen wij actie ondernemen. Fraikin wil hierin een actieve rol spelen en geeft ons de flexibiliteit om deze verandering op korte termijn door te voeren.” Met andere woorden, de dieselvoertuigen van Transit zouden voor het einde van het contract kunnen worden vervangen door e-Transits.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo