Werkgevers voorzichtig over het eerste kwartaal

ManpowerGroup heeft net zijn Jobbarometer gepubliceerd, waaruit blijkt dat werkgevers in de sector Transport & Logistiek veel voorzichtiger zijn dan vorig jaar rond deze tijd, maar nog steeds relatief vertrouwen hebben in hun aanwervingsvooruitzichten.

Ondanks de verschillende crisisfactoren verwachten de transport- en logistiekbedrijven niet dat hun werkgelegenheid in het eerste kwartaal van 2023 zal afnemen. De wervingsintenties zijn echter zeer voorzichtig: 33% van de eind oktober ondervraagde werkgevers is van plan hun personeelsbestand tegen eind maart uit te breiden, terwijl 14% van plan is het personeelsbestand in te krimpen. 49% van de ondervraagde werkgevers verwacht geen verandering. De Nettotewerkstellingsprognose staat op +19, een daling van 1 punt ten opzichte van het vorige kwartaal, maar 49 punten zwakker dan een jaar geleden.
“De vertraging van de wervingsintenties is niet zo uitgesproken als verwacht” , aldus Sébastien Delfosse, Managing Director van ManpowerGroup BeLux. “Deze turbulente fase die werkgevers en werknemers moeten zien door te komen, vertaalt zich in extra voorzichtigheid. Hoewel bedrijven nog steeds op zoek zijn naar gekwalificeerd personeel in een context van een tekort aan talent, blijven ze hun uiterste best doen om hun personeelsbestand intact te houden zodat ze klaar zijn zodra het herstel zich aandient. In deze onzekere politieke en economische context kunnen we ons eraan verwachten dat de arbeidsmarkt de komende zes maanden zwaar onder druk zal blijven staan.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo