Group-GTS houdt een nieuwe Business Unit Cold Chain boven de doopvont

In een dubbel interview, gepubliceerd op de sociale netwerken, lichten de CEO Ben Geybels en de nieuwe COO Roel Smets van Group-GTS hun strategie toe en onthullen ze enkele van hun projecten. Het meest concrete is de lancering van een Business Unit gespecialiseerd in gecontroleerd temperatuurtransport, maar (buitenlandse) acquisities zitten ook in de pipeline.

“De tijd van traditionele vervoerder ligt al achter ons”, gaat Ben Geybels van wal. “Noem ons gerust logistiek dienstverlener, want we ontzorgen klanten logistiek van A tot Z. In 2022 richtte Group-GTS een vierde BU genoemd Solutions & Sustainability, dit jaar is het de beurt aan Cold Chain. “In 2023 houden we onze 5de Business Unit Cold Chain boven de doopvont. Deze BU zal focussen op reefertransport en koelwagens. We haalden de nodige externe kennis in huis en zullen zo ook high value transporten, pharma en de voedingssector beter kunnen ondersteunen. Daarnaast zetten we een Europees projectteam op poten om die aanpak te stroomlijnen en te implementeren doorheen onze Europese organisatie”, zegt Roel Smets.

“In die lijn zijn we ook bezig met enkele acquisities in binnen- en buitenland, waarbij Hamburg een stevigere positie zal innemen in ons totaalaanbod”, voegt Ben Geybels eraan toe. “Zo kan Group-GTS de verschillende Europese zeehavens connecteren met het hinterland. We kiezen hier voor een gezonde mix van eigen medewerkers, lokale agenten en nationale en internationale transportfirma’s.”

Op kortere termijn neemt Group-GTS zijn intrek in nieuwe ‘pop-up’ kantoren in Geel. Intussen wordt er gestart met de bouw van en nieuwe hoofdzetel in Tessenderlo. “De  droom van eigen kantoren komt steeds dichterbij”, aldus Ben Geybels. “We hebben in West-Limburg 14 hectare logistieke, watergebonden ontwikkelingsmogelijkheden. Momenteel lopen er volop gesprekken met verschillende partners om dit verder te realiseren. We denken hier in de loop van 2023 het concept te finaliseren.” Roel Smets wijst op een tweede ontwikkelingspool: “Ook in Kallo, op de linkeroever van de Antwerpse haven beschikken we over 10 hectare logistieke zone om nog meer tailormade oplossingen te bieden aan onze klanten.”

Groei staat dus zeker op de agenda bij Group-GTS, maar volgens de CEO op een beredeneerde manier: “Belangrijk is dat we gezond, gefaseerd en duurzaam groeien. Continuïteit staat op één. Het is onze gezamenlijk taak om de firma in ‘topconditie’ aan een volgende generatie over te dragen, net zoals mijn ouders ze destijds aan mij hebben toevertrouwd. Niet de cijfers primeren, maar de manier waarop.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo