DHL Express zet 100 Ford E-Transit in

DHL Express zet 100 nieuwe elektrische E-Transit bestelwagens van Ford in voor haar Belgische activiteiten. De plechtige ceremonie naar aanleiding van de levering ging vandaag door in de Antwerpse CityHub van DHL Express op Blue Gate.

“Dankzij de 100 nieuwe bestelwagens is nu één derde van het DHL Express’ wagenpark in België geëlektrificeerd”, zegt Danny Van Himste, CEO DHL Express Belux. “Deze investering betekent een extra CO2-reductie van 2050 ton per jaar. Het doel is om in 2025 over een twee derde geëlektrificeerd wagenpark te beschikken. Onze samenwerking met Shell en Ford zal ons in staat stellen om verder te blijven vernieuwen en toont dat elke sector, en zeker de logistieke, kan en moet innoveren en evolueren naar een klimaatneutrale activiteit.”

Shell staat in voor de uitrol van laadinfrastructuur en laadpassen. Zo zijn er al 72 Shell Recharge laadpalen geïnstalleerd in vier DHL-depots. Binnenkort worden 24 extra laadpalen toegevoegd aan een vijde locatie. Ook werden er 272 Shell-laadpassen uitgedeeld aan bestuurders om onderweg op te laden. Via de Shell laadpas hebben de DHL bestuurders toegang tot maar liefst +30.000 publieke laadpunten in België.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo