Manuport Logistics wint duurzaamheidsprijs Forward Belgium

De Antwerpse forwarder Manuport Logistics (MPL) mag de Sustainability Award van expediteursvereniging Forward Belgium op zijn palmares schrijven. “Dit is vooral een opsteker om in de toekomst nog verdere stappen te zetten”, zegt QHSE-adviseur Tine Van Proeyen, die samen met general manager Ivan Rasic de prijs in ontvangst mocht nemen. 

MPL neemt in feite twee onderscheidingen mee naar huis: een gouden medaille voor zijn parcours op het vlak van duurzaamheid en een award voor het ‘employee engagement’ dat het bedrijf aan de dag legt. “Ons bedrijf onderschrijft bepaalde ‘Sustainable Development Goals’ (SDG) van de Verenigde Naties”, zegt Tine Van Proeyen, de QHSE (Quality, Health, Safety and Environment)- adviseur bij MPL. “Onder andere onze inzet van elektrische wagens en zonnepanelen springen in het oog. Maar ook laagdrempelige initiatieven zoals herbruikbare glazen waterflessen voor de medewerkers dragen bij aan een duurzame werking. Tijdens de jaarlijkse liefdadigheidsactie ‘De Warmste Week’ sponsoren we de River Cleanup, vanwege de link met onze bedrijfsactiviteit, en projecten rond armoedebestrijding.”

Het duurzame karakter van de samenwerking met klanten en andere externe stakeholders vormt momenteel het onderwerp van een materialiteitsanalyse. “We wille vooral nagaan op welke manier het thema duurzaamheid leeft bij onze partners en onderzoeken welke initiatieven de meeste impact kunnen hebben”, vervolgt Tine Van Proeyen. “Multimodale oplossingen kunnen in bepaalde gevallen een CO2-reductie van 70 procent bewerkstelligen. In één bepaalde klantencase konden we 17.000 wegkilometers besparen door de goederen te vervoeren via binnenwateren.”

“Deze prijs is een mooie erkenning voor de inzet van onze medewerkers, maar herinnert ons er ook aan dat er in de toekomst nog stappen te zetten zijn op het vlak van duurzaamheid”, besluit Tine Van Proeyen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo