Ford SuperVan 4 pakt Pikes Peak aan

De Franse autocoureur Romain Dumas zal de volledig elektrische Ford SuperVan 4 besturen tijdens de komende Pikes Peak International Hill Climb (Colorado, VS). Het voertuig is in goede handen, want Romain Dumas is de snelheidsrecordhouder van het evenement.

De Pikes Peak International Hill Climb bestaat uit 156 bochten in een klim van 19,9 km die zo snel mogelijk moet worden afgelegd. Het record is in handen van Romain Dumas die de heuvel en zijn bochten in 7 minuten, 57 seconden en 148 honderdsten opslokte. Een record dat in 2018 werd gevestigd.

Ford heeft aan elke editie van de race deelgenomen sinds de oprichting in 1916. Voor de 101e editie, die op 25 juni plaatsvindt, doet Ford Performance mee met de volledig elektrische SuperVan 4 die 2000 pk ontwikkelt. Ford zegt dat het voertuig in twee seconden van nul naar 100 km/u kan rijden. Het voertuig is uitgerust met vier elektromotoren, een vloeistofgekoelde batterij van 50 kWh, een aandrijfsysteem, een carrosserie van koolstofvezelcomposiet, een veiligheidskooi en een regeneratief remsysteem. Romain Dumas: “De nieuwe generatie elektrische voertuigen van Ford is perfect geschikt voor deze heuvelklim. De ijle lucht op grote hoogte beperkt de prestaties van verbrandingsvoertuigen. Dit is niet het geval met de volledig elektrische SuperVan 4, die zijn prestaties levert ongeacht het zuurstofgehalte en de luchtdruk op deze hoogten.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo