VAN-ervaring met de kracht van het Van Mossel-netwerk

Een leasemaatschappij is er om zijn klanten te ontzorgen. J&T Autolease heeft daarom, ook in de aanloop naar de elektrificatie van de sector, een aantal initiatieven op poten gezet om gebruikers van bestelwagens optimaal te begeleiden en op die manier hun activiteiten maximaal te ondersteunen.

J&T Autolease werd in 1996 opgericht en maakt sinds 2013 deel uit van de International Car Lease Holding, een onderdeel van de Van Mossel Automotive Groep (zie kader). Het is één van de specialisten op het vlak van LCV-leasing in België, en zet de ervaring die het op dat vlak in huis heeft ook in om zijn klanten te begeleiden bij de transitie naar elektrisch rijden. “Als leasemaatschappij hebben we altijd een adviserende rol gespeeld, maar die wordt nu nog veel belangrijker,” zegt Wout van Opstal, Commercial Manager van J&T Autolease België. “Vroeger koos je een dieselbestelwagen, een eventuele ombouw en daarmee was de kous af. In het elektrische tijdperk wordt het allemaal iets ingewikkelder. En daarvoor heb je het juiste advies nodig.”

Doorgedreven analyse
En dat advies wil J&T Autolease zijn klanten bieden via zijn account managers, die zowel beschikken over een ruimte ervaring op het vlak van bedrijfsvoertuigen, als qua elektrificatie. “Om een vloot te elektrificeren is er een diepgaande analyse nodig, waarbij je naast de ‘klassieke’ noden ook rekening moet houden met welke afstanden er afgelegd worden op een dag, wie er precies rijdt en of er voor die persoon de mogelijkheid bestaat om bijvoorbeeld thuis op te laden en welke infrastructuur daarvoor nodig is, maar ook specifieke wettelijke bepalingen en bijvoorbeeld rijbewijsregels. Nog veel meer dan vroeger is het puur maatwerk waar wij de nodige ervaring voor in huis hebben.”

Specifieke diensten
Omdat lichte bedrijfsvoertuigen, meer nog dan auto’s, de bedrijfsactiviteiten ondersteunen, heeft J&T Autolease een aantal diensten ontwikkeld om ervoor te zorgen dat klanten mobiel blijven. En die steunen voor een deel ook op de kracht van de Van Mossel Automotive groep. Zo is er de ‘Premium Service’, waarbij klanten ongeacht het merk van hun bestelwagen in het Van Mossel-netwerk terecht kunnen voor onderhoud en kleine herstellingen. Een nieuw initiatief dat eraan komt, is het ‘Service Coördinator’-programma. “Dat is specifiek ontwikkeld voor LCV-klanten om de downtime van voertuigen zoveel mogelijk te beperken,” zegt Wout Van Opstal. “Daarbij zorgen een extern opvolgsysteem en een doorgedreven coördinatie met de dealer ervoor dat onderhoud en herstellingen vlot en met zo weinig mogelijk tijdverlies kunnen gebeuren.”

Om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, breidt J&T Autolease zijn aanbod trouwens verder uit. Naast auto’s en lichte bedrijfsvoertuigen legt de leasemaatschappij zich nu ook toe op trucks, om op die manier alle mogelijke mobiliteitsoplossingen te kunnen bieden aan zijn klanten.


Van Mossel

Mobiliteitsbedrijf Van Mossel Automotive Groep is met ruim 5.000 medewerkers in 75 jaar tijd uitgegroeid tot één van de grotere bedrijven in de sector, met meer dan 340 dealervestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. De groep heeft ook eigen leasemaatschappijen die zijn ondergebracht in de International Car Lease Holding. In België gaat het om de leaselabels Van Mossel Autolease, J&T Autolease, Westlease en DirectLease. Internationaal beschikt de holding over heel wat ervaring, met het beheer van een leasevloot van ruim 104.000 voertuigen.


Meer op www.jentautolease.be

Lees alles over J&T Autolease

J&T Autolease

video

Samenvatting Van Day 2023 – Transport & VAN.TV 63 (Kanaal Z)

Weer of geen weer. Het weerhield de wagenparkbeheerders niet tegen om af te zakken naar de tiende editie van de Van Day, een organisatie van J&T Autolease en Transportmedia. Fleetowners krijgen tijdens de Van Day dé kans om de nieuwste bestelwagenmodellen van de merken die de Van Mossel-groep verdeelt in ons land te testen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo