De Kraanman voegt een Scania R 500 toe aan zijn wagenpark

De Kraanman in Tremelo heeft een Scania R 500 aangeschaft. Op dit voertuig heeft het een Palfinger PK 200002L-SH kraan met JIB gemonteerd, de zwaarste in zijn klasse in België.

De Kraanman is gespecialiseerd in niet-alledaagse kraan- en hijswerken. Steven Peeters, oprichter: “We werken vooral voor de bouwsector en zorgen er voornamelijk voor dat grote glaspartijen geplaatst kunnen worden waar ze moeten zitten, soms op bijzonder uitdagende plekken. (…) Dat is zowat 90% van ons werk”.

Om deze taken uit te voeren, had het bedrijf drie vrachtwagens met een kraan in dienst en heeft daar nu een vierde aan toegevoegd, een Scania R 500 B 10×4*6NB 20N. “Om de kraan te kunnen monteren, hadden we een vijfasser nodig, en Scania is het enige vrachtwagenmerk dat die af-fabriek kan leveren in de specificatie die perfect aangepast is aan onze noden,” aldus Peeters. In overleg met De Kraanman en carrosseriebouwer DEOM in Libin heeft Scania bepaald welke fabrieksaanpassingen nodig waren om de montage van de kraan te vergemakkelijken. De R 500 heeft een versterkt innerliner chassis voor de stabiliteit en een lage R-cabine. De R 500 wordt aangedreven door een 13-liter motor met 500 pk.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo