Easylog Solutions vrijgegeven

Na drie weken gerechtelijke blokkade konden de magazijnen van Easylog Solutions vandaag in Zeebrugge opnieuw geopend worden. Het bedrijf, dat op 17 april 2023 op last van de rechter de opheffing van de verzegeling verkreeg, acht zich bedrogen en laat weten dat het klanten heeft verloren die naar andere oorden zijn vertrokken.

Ter herinnering: de magazijnen van Easylog Solutions werden op 28 maart door de rechter verzegeld naar aanleiding van vermoedens van btw-fraude met Chinese producten die via de luchthaven van Luik werden ingevoerd. De zaak wordt onderzocht door het Europees Openbaar Ministerie (EPPO) en niet door de Belgische douane alleen. Volgens sommige bronnen gaat het om bedragen tot 300 miljoen euro. De gang van zaken had zelfs de vakbonden in beroering gebracht, aangezien vier directeuren waren gearresteerd zonder dat er een voorlopige bewindvoerder was aangesteld, waardoor tientallen werknemers volledig aan hun lot werden overgelaten.

“Deze ongerechtvaardigde sluitingen hebben bijzonder schadelijke en onomkeerbare gevolgen gehad voor Easylog Solutions en het lokale sociaal-economische weefsel. Door de blokkering van zijn magazijnen en de bevriezing van zijn rekeningen kon het bedrijf gedurende meerdere weken zijn verplichtingen tegenover zijn werknemers, onderaannemers en klanten niet nakomen. Deze onbegrijpelijke situatie heeft niet alleen sociale onrust veroorzaakt, maar heeft er ook toe geleid dat de klanten van Easylog Solutions zich uit België hebben teruggetrokken”, aldus het bedrijf.

In een in L’Echo gepubliceerd interview ontkent Easylog Solutions ook elke vorm van fraude en zegt het bereid te zijn mee te werken aan het lopende onderzoek, waarbij het vooral het Europees Bureau voor fraudebestrijding (OLAF) stigmatiseert, dat achter een nieuwe methode zit om de waarde van in Europa ingevoerde goederen te berekenen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo