Air Products bouwt waterstofstation in Zeebrugge

De haven van Zeebrugge krijgt binnenkort een openbaar waterstofstation voor vrachtwagens. Air Products zal het station installeren en uitbaten, terwijl Aers Energy, dat de concessie van de haven heeft gekregen, de beveiligde parking, de buurtwinkel en het restaurant ernaast zal uitbaten.

Het nieuwe station zal uniek zijn omdat het het eerste station in Europa zal zijn waar waterstof wordt opgeslagen in vloeibare vorm. De capaciteit ervan zal de door Europa in het kader van de AFIR-verordening opgelegde normen overschrijden (d.w.z. 1 ton waterstof per dag voor stations langs het trans-Europese vervoersnetwerk TEN-T). Volgens Air Products zal het tankstation, wanneer het op volle capaciteit werkt, ongeveer 8-11.000 ton CO2-equivalent per jaar besparen, berekend op basis van de hoeveelheid diesel die niet meer zal worden gebruikt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo