Coca-Cola rolt elektrische vloot in Gent uit

Na Antwerpen gaat Coca-Cola Europacific Partners nu ook in Gent zijn ‘last mile’ leveringen elektrisch uitvoeren. De eerste drie Renault Trucks D E-tech werden zopas in het lokale distributiecentrum in gebruik genomen.

Uiteindelijk zullen niet minder dan 12 elektrische trucks door CCEP worden ingezet in de regio Gent. “De meeste van onze leveringen in Gent zijn zeer lokaal naar de supermarkten en bedrijven rond onze sites, op ritten van gemiddeld 150 kilometer per dag. Daarvoor kunnen we perfect overschakelen op elektrische voertuigen”, legt An Vermeulen (VP & Country Director bij Coca-Cola Europacific Partners Belux) uit. “De Renault Trucks D E-Tech zijn zo geconfigureerd dat ze ongeveer 200 kilometer per dag kunnen afleggen, wat ruim voldoende is om ongeveer 40% van de huidige leveringsroutes vanuit onze vestiging in Gent elektrisch af te leggen. Voor elke vrachtwagen is een laadpaal voorzien op de site, zodat elke vrachtwagen ’s nachts volledig kan worden opgeladen. Deze laadpalen worden uitsluitend gevoed door 100% groene energie, waaronder onze eigen on-site energieproductie.”

Net als in Antwerpen profiteerde CCEP voorafgaand aan de aankoop van de expertise van Renault Trucks. “We hebben de logistieke gegevens van Coca-Cola zorgvuldig geanalyseerd, realistische routesimulaties uitgevoerd en tests in de praktijk uitgevoerd waarbij rekening werd gehouden met het energieverbruik, het comfort van de chauffeur en de veiligheid”, legt Siegfried Van Brabandt, Managing Director van Renault Trucks Belux, uit.

De trucks zijn daarom ook uitgerust met een 360°-camerasysteem om dode hoeken te vermijden, een luidspreker om voetgangers en fietsers te waarschuwen en een gedeeltelijk transparante glazen deur aan de passagierszijde.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Xwift (Samen Sterk) – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Xwift werd opgericht in 2007 en is vandaag een van de sterkst groeiende transportbedrijven van België. Oprichter Pieter Denys en zijn medewerkers verdienden hun sporen in het nationaal en internationaal sneltransport, “just in time” alsook dedicated en gepersonaliseerd vervoer, maar de laatste jaren zet het bedrijf ook in op diversificatie. Overnames van Demolans Logistics, Transport […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo