Perspectieven op aanwerving stijgen

Is dit een voorbode van economisch herstel? Volgens ManpowerGroup zijn de werkgelegenheidsvooruitzichten voor de sector transport en logistiek in het derde kwartaal van 2023 bemoedigend.

ManpowerGroups maatstaf voor de sterkte van de arbeidsmarkt – de Nettotewerkstellingsprognose – stijgt met 13 punten ten opzichte van het vorige kwartaal, maar blijft onder het (zeer hoge) niveau van het overeenkomstige kwartaal in 2022. Met andere woorden, 42% van de eind april ondervraagde werkgevers is van plan personeel aan te werven, slechts 12% is van plan het personeelsbestand in te krimpen en 75% van de werkgevers verwacht moeite te hebben om vacatures in te vullen.

De netto werkgelegenheidsvooruitzichten voor de sector transport en logistiek liggen ook 7 procentpunten hoger dan het gemiddelde voor alle sectoren. Volgens Sébastien Delfosse, Managing Director van ManpowerGroup BeLux, zet de rekruteringsmoeilijkheid werkgevers ertoe aan om strategieën te implementeren om talent aan te trekken en te behouden, maar ook om te blijven focussen op permanente vorming.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo