Corneel Geerts lanceert nieuwe groepagedienst naar de Balkan

Corneel Geerts Transportgroup heeft een lokale partner gevonden in Servië om een groepagedienst naar de Balkan op te zetten. TKA Transport Kombi is gevestigd in Krnjevo, in het centrum van het land, en is een van de stichtende partners van het nieuwe Paneco-netwerk.

In de praktijk zal TKA zijn eigen opleggers naar de Benelux-landen sturen. “In eerste instantie zullen we hun vloot twee keer per week gebruiken om Servië te verbinden met onze twee hubs: Maasmechelen voor leveringen naar België en Venlo voor leveringen naar Nederland. Op elk van deze depots hebben we een douaneafdeling”, legt Marc Geerts uit. Deze douaneafdeling werd opgericht toen de activiteiten van Extra Logistics enkele jaren geleden in Vilvoorde zijn overhgenomen. “In het begin was dit vooral nuttig voor Zwitserland, maar deze ervaring is ons goed van pas gekomen met de komst van Brexit. Sindsdien hebben we onze volumes naar het Verenigd Koninkrijk bijna verdubbeld met twee tot drie vertrekken per dag. In Venlo hebben we ook een aantal specialisten van Turkse afkomst aangenomen die ons in staat hebben gesteld om van Turkije een nieuwe specialiteit te maken. Met deze nieuwe route naar de Balkan zal het net zo gaan: het is onze douane-expertise die het verschil zal maken. Op die manier specialiseren we ons in bestemmingen en landen buiten de Europese Unie.”

TKA is ook een van de stichtende leden van het nieuwe Europese netwerk Paneco, waarvan JET Logistics de partner is in België, terwijl Corneel Geerts lid is van het IFA-netwerk. Is dit een probleem voor Marc Geerts? “Er is misschien wat overlapping, maar onze netwerkovereenkomsten zijn niet exclusief. Als TKA voor ons heeft gekozen, is dat omdat we met Distri24 een uitstekend distributienetwerk hebben in de hele Benelux, omdat we een eigen douaneafdeling hebben… en omdat we hen meer volumes voor hun lijn naar de Benelux gaan brengen!”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo