Topa vermindert uitstoot afgelopen jaar met 27%

Verpakkingsbedrijf Topa koos ervoor om de uitstoot van CO2 te compenseren door een windmolenproject in Chili te ondersteunen. Als de windmolens gebouwd zijn, zal dit project zo’n 197.420 ton CO2 uitstoot per jaar besparen. 

Het verpakkingsbedrijf Topa heeft vorig jaar de uitstoot verlaagd van 1.660 ton CO2 naar 1.212 ton CO2. CEO Hein Stevens: “Onze ambitie is om steeds groener te worden. Ons doel voor 2022 was een reductie van 15 procent. Maar we zijn er met z’n allen in geslaagd om onze uitstoot te verminderen met ruim 27% en daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op.”

“Op verwarming hebben we bijvoorbeeld 75 ton bespaard door betere isolatie en bewuster te verwarmen,” aldus Stevens. “Op afval 2 ton door efficiënter te recyclen. Op elektriciteit maar liefst 200 ton door over te stappen naar groene stroom, afkomstig van Nederlandse windmolens.”

Wel steeg de uitstoot van het wagenpark met 9 ton, omdat er veel meer kilometers zijn gereden dan in de coronatijd. “Onze hybride en elektrische wagens hebben dit niet gecompenseerd,” zegt Stevens. “Hier kunnen we wellicht nog in verbeteren door uitsluitend op te laden met groene stroom.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo