Ford Trucks zet eerste stappen met waterstof

Ford Trucks heeft tot nu toe slechts één prototype van een elektrische truck gepresenteerd, die in september 2022 op de IAA-beurs in Hannover werd tentoongesteld. De Turkse fabrikant gaat nu een brandstofcelversie van zijn F-Max trekker ontwikkelen, in samenwerking met het Canadese bedrijf Ballard.

Ballard Power Systems produceert aandrijflijnen met brandstofcellen. Het is zelfs een van de wereldleiders op dit gebied. Ford Trucks heeft ingestemd met de aankoop van twee van deze 120 kW motoren voor installatie in een Ford F-Max, die het eerste voertuig van het merk zal zijn dat waterstof als brandstof gebruikt. Het voertuig (medegefinancierd door het Europese Horizon Europe ZEFES-programma) moet in 2025 op de weg komen en zal worden getest langs het trans-Europese TEN-T-netwerk.

Ford Trucks test ook waterstof als brandstof in een verbrandingsmotor. In dit stadium is het onderzoek beperkt tot een eencilindermotor, maar de eerste opstart- en ontstekingstests zien er veelbelovend uit.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo