Liege Airport herovert intercontinentale rol voor FedEx

Terwijl meer dan 500 banen verloren gingen bij FedEx op Liege Airport toen het Amerikaanse logistieke bedrijf verschillende vliegtuigen (en dus verschillende routes) verhuisde naar zijn hub in Parijs-Charles de Gaulle, is de tijd nu misschien rijp om de intercontinentale rol van Luik nieuw leven in te blazen. FedEx heeft aangekondigd dat het begin 2024 een tweede intercontinentale route naar Indianapolis zal openen met vier vluchten per week, terwijl de route naar Memphis nooit is stopgezet. FedEx kondigt ook aan dat het van Liege Airport zijn ‘intercontinentale vrachtcentrum voor Europa’ zal maken, van waaruit wegverbindingen naar FedEx’s weghubs in Arnhem en Venlo zullen worden geëxploiteerd. Concreet zal FedEx in Luik extra sorteervensters introduceren en zijn dagteams versterken. Het aantal extra banen dat mogelijk wordt gecreëerd, is niet bekendgemaakt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo