Webfleet breidt OEM.connect programma uit naar elektrische Mercedes-Benz vans

Webfleet heeft een programma met de naam OEM.connect ontwikkeld om wagenparkbeheerders te helpen het beste uit hun elektrische bestelwagens te halen. Het eerste merk dat de nodige gegevens ter beschikking stelt, is Mercedes-Benz Vans.

Geleidelijk aan rust elk merk van lichte bedrijfsvoertuigen zijn voertuigen uit met een systeem voor het verzamelen en analyseren van gegevens met betrekking tot het gebruik van het voertuig. Voor gemengde wagenparken betekent dit echter dat de wagenparkbeheerder verschillende programma’s moet raadplegen. Webfleet heeft hiervoor het platform OEM.connect ontwikkeld, dat nu is verrijkt met gegevens over het gebruik van elektrische voertuigen, zoals oplaadtijd, actieradius, huidige batterijstatus en energieverbruik.

“Met deze gegevens kunnen wagenparkbeheerders het voertuig kiezen dat het meest geschikt is voor elke taak, hun routes plannen, de staat van de batterij controleren en hun oplaadopties beheren. Bij het plannen van een dagelijkse route kan de wagenparkbeheerder bijvoorbeeld niet alleen rekening houden met de hoeveelheid energie die het voertuig verbruikt, maar ook met de accucapaciteit en de impact van het rijgedrag op de actieradius. Dit geeft bedrijven een overzicht van hoe ze de duurzaamheid en efficiëntie van hun activiteiten kunnen verbeteren, terwijl de vertrouwelijkheid van de gegevens gewaarborgd blijft. Met gegevensbescherming en -beveiliging als prioriteit hebben wagenparkbeheerders volledige controle over hun eigen gegevens”, legt Paul Verheijen uit, Vice President Product Strategy and Partnerships bij Bridgestone Mobility Solutions (Webfleet is een merk van de Bridgestone Group, noot van de redactie).

Mercedes-Benz Vans is het eerste merk dat het OEM.connect platform voorziet van de benodigde gegevens, maar Webfleet is van plan om het programma in de nabije toekomst uit te breiden naar andere fabrikanten.

Lees alles over Webfleet

Webfleet

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo