ACT Group werkt hard aan intermodale ontwikkeling

Enkele maanden geleden kondigde ACT Group (het vroegere ACT International) haar intentie aan om een multimodale transportdienst naar Turkije te lanceren. De bouw van een nieuw magazijn op de concessie op de Bellestraat vormt de hoeksteen van dit project.

Nu de oude magazijnen en werkplaatsen aan de Bellestraat zo goed als afgebroken zijn, kan ACT Group overgaan naar de volgende fase van haar strategisch plan: het verkrijgen van een bouwvergunning voor een distributiemagazijn van 15.000 m2 dat rechtstreeks verbonden zal zijn met het Antwerpse spoornetwerk en waar een twintigtal bijkomende jobs kunnen gecreëerd worden.
“We hebben dit distributiemagazijn nodig om onze multimodale transportdienst naar Turkije te kunnen lanceren”, zegt Basha Vanhoucke, Head of Projects & Innovation bij ACT Group. “We zullen voornamelijk werken voor een klant in de automotive sector, die ons magazijn zal gebruiken als logistieke uitvalsbasis om de landen van Noordwest-Europa te bestrijken. Hiervoor starten we een spoorverbinding tussen Antwerpen en Halkali en organiseren we zelf het voor- en natransport over de weg.”
ACT Group heeft hiervoor een kantoor opgericht in Konya, dat op termijn het ‘zusje’ moet worden van het Antwerpse hoofdkantoor en de creatie van nieuwe logistieke stromen tussen Turkije en België moet stimuleren. Er wordt een lokale transportvloot opgezet.
Het lijkt redelijk om de lancering van deze nieuwe service te voorzien vanaf de eerste maanden van 2025, aangezien ACT Group hoopt te kunnen starten met de bouw van haar magazijn in de zomer van 2024. Ondertussen blijft het Antwerpse bedrijf investeren in multimodaal materieel, waaronder 50 nieuwe swap bodies en 300 nieuwe 45-voet containers die operationeel zullen zijn in Antwerpen en Istanbul.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo