DSV bouwt vierde magazijn in Gent

Aan het Gentse Kluizendok start DSV met de bouw van een nieuw magazijn van 110.000 m2. Twee vertegenwoordigers van DSV vertellen ons over het project op Transport & Logistics Antwerpen.

DSV bouwt een nieuw magazijn in Gent Zeehaven. De focus zal er volledig liggen op de opslag en distributie van healthcare producten. Denk hierbij aan materialen voor klinische proeven, geneesmiddelen voor mensen, medische apparaten, natuurlijke gezondheidsproducten, diergeneesmiddelen en farmaceutische grondstoffen.

200.000 m2 in Gent voor farma

Op een terrein van 18 hectare zal er voor 110.000 m2 loodsen worden gebouwd. Er zullen 110 docks voorzien worden waar vrachtwagens kunnen laden en lossen. Camille Borcy en Wesam AbuDiab, twee vertegenwoordigers van DSV, deden het project uit de doeken op de beurs Transport & Logistics Antwerpen. “We hebben al 3 magazijnen in de regio van Gent,” zegt Borcy, Sales Analyst bij DSV. “We specialiseren ons daar in healthcare en creëren nu een ware cluster in Gent. Alles in totaal zullen we er beschikken over 200.000 m2 voor farma.” Volgens planning zal de bouw van het magazijn voltooid zijn in Q4 2024.

AutoStore voor meerdere klanten

Bijzonder aan het nieuwe magazijn is dat er een AutoStore-installatie voor meerdere klanten in komt te staan. “Ik denk dat we daarin innovatief zijn,” vertelt AbuDiab, Business Development Manager Healthcare. “De AutoStore zal dus niet dedicated zijn, maar een multicustomer automatiseringsoplossing zijn. Daarmee willen we trachten de flows van verschillende klanten te combineren.”

Van luchtvervoer naar water

Vanuit de locatie in North Sea Port kunnen de goederen van en naar het Europese achterland worden vervoerd via wegtransport, met zeeschepen, binnenvaartschepen of per spoor. Welke modal split heeft DSV daarbij voor ogen? “Tegen 2030 beogen we een reductie van 50 procent aan CO2-uitstoot,” zegt AbuDiab. “Dit beïnvloedt de keuze van transportmodi die we gebruiken. We verwachten dat veel transport van healthcare via luchtvervoer zal vervangen worden door transport over water.”

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo