Hödlmayr wil meer auto’s per spoor transporteren

De Oostenrijkse Hödlmayr-groep, gespecialiseerd in voertuigtransport, kondigt hernieuwde inspanningen aan om multimodaal transport te promoten. Het doel is niets minder dan het vertienvoudigen van de volumes die per spoor worden vervoerd naar de Belgische vestiging in Tongeren.

De vestiging van Hödlmayr in Tongeren heeft een eigen spoorlijn, maar die wordt de laatste jaren nauwelijks gebruikt. Van de 170.000 voertuigen die Hödlmayr jaarlijks per spoor vervoert, kwamen er minder dan 400 aan in Tongeren of vertrokken er weer. In de eerste helft van 2023 kwam daar verandering in, met 557 vervoerde eenheden, wat volgens de directie neerkomt op 145 minder vrachtwagenritten.

“We hebben daarom besloten om resoluut in te zetten op multimodaal transport”, zegt Ivan Driesen, Regional General Manager van Hödlmayr voor België en Nederland. “We voeren momenteel een interne studie uit om te bepalen hoe deze cijfers nog verder kunnen worden verbeterd en in het bijzonder hoe kortere afstanden per spoor kunnen worden afgelegd. We verwachten een extra volume van 504 vervoerde eenheden per maand.” Dit zou het totale aantal voertuigen dat per spoor wordt vervoerd op ongeveer 7.000 per jaar brengen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo