Still en Colruyt brengen Self Driving Vehicle op de markt

Colruyt en Still ontwikkelden een automatisch rijdende pallettruck en stelden deze voor het eerst aan het publiek voor. Twee exemplaren van deze Self Driving Vehicle (SDV) gaan vanaf vandaag aan de slag in het Colruyt Group distributiecentrum Dassenveld in Halle.

De magazijniers bij Colruyt Group hebben er een paar nieuwe collega’s bijgekregen. Zelfrijdende pallettrucks zijn het, oftewel Self Driving Vehicles (SDV’s). Deze robots vergemakkelijken de taken die de mensen op de magazijnvloer uitvoeren en werken dus aanvullend.

Wanneer een medewerker bijvoorbeeld palletten van de loskade naar een welbepaalde zone verplaatst, neemt de SDV het werk over. De pallettruck houdt rekening met de mensen om zich heen en brengt op eigen houtje de goederen naar hun plek in het magazijn.

Zelf ontwikkeld

Omdat er geen pasklare oplossing op de markt was, besloot Colruyt Group zelf het toestel te ontwikkelen. Dit gebeurde in samenwerking met fabrikant Still en met steun vanuit VLAIO. “Dit is de derde samenwerking die we met een extern bedrijf aangaan, maar ook de meest impacterende,” vertelt Kim Vancauwenberghe, verantwoordelijke van Colruyt Group Smart Technics. “Deze vorkheftruck kan heel breed ingezet worden, zowel in retail, transport als in logistiek.”

Laagste prijzen

Colruyt staat ondertussen 50 jaar garant voor de laagste prijzen. Binnen het bedrijf is de nood daarom hoog om te blijven innoveren zodat er sneller, goedkoper en efficiënter kan gewerkt worden. “De eerste stap is nu de introductie van de SDV’s in de distributiecentra van Colruyt Laagste Prijzen, gevolgd door de distributiecentra van andere winkelformules in Colruyt Group,” zegt Koen De Vos, Directeur Supply Chain Colruyt Laagste Prijzen.

Ook voor derden

Luc de Boes, Country Manager Still België: “Wij verwachten dat het potentieel voor deze SDV erg groot is. In overeenstemming met Colruyt Group bieden wij als Still dit concept nu exclusief aan voor derden binnen de Benelux.” In totaal zal Colruyt Group 85 SDV’s afnemen, waarvan nu de eerste 24 zijn besteld. De prijs van de SDV voor derden is nog niet bekendgemaakt, maar er werd beloofd dat hierover meer duidelijkheid zou komen op de beurs Transport & Logistics Antwerpen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo