Van Moer Logistics opent afvulcomplex in Zwijndrecht

De nieuwe volautomatische afvullijn bij Van Moer Logistics is operationeel. Vanuit tankcontainers worden de stoffen verpakt naar vaten of IBC’s. Dankzij deze investering van 14,5 miljoen euro wil het bedrijf vrachtwagens van de weg halen en de verlader tot 60% aan transportkosten doen besparen.

De drie nieuwe afvullijnen voor toxische en niet-toxische vloeistoffen liggen vlak naast de productiesite van INEOS Oxide. Samen kunnen ze tot 200 vaten per uur behandelen met de mogelijkheid om uit te breiden tot vijf afvullijnen. Een groot deel van die capaciteit wordt toebedeeld aan INEOS.

Dankzij de geïntegreerde gasfilters kan Van Moer Logistics nu ook sterk geurende of schuimende producten afvullen. Aanpalend aan het afvulcomplex werd er een bijkomend ADR magazijn met BREEAM certificatie gebouwd van 6.000 m2. Hier worden de verpakte producten gecentraliseerd, daar waar ze voorheen over verschillende magazijnen verspreid stonden. “Dankzij deze werkwijze halen we jaarlijks heel wat vrachtwagens van de weg, waardoor er bovendien een maatschappelijke winst wordt geboekt dankzij de verlaagde CO2-uitstoot en dalende verkeerscongestie”, meent Jo Van Moer, Founder & CEO bij Van Moer Logistics.

“We bieden nu ‘The Perfect Flow’ aan voor onze klanten. Dit is een unieke opstelling binnen Europa waarbij het transporteren, stockeren, opwarmen, afvullen, reinigen en herstellen van tankcontainers door één dienstverlener op één locatie wordt beheerd. De verlader bespaart dus gemiddeld 60% aan transportkosten en de administratieve lasten dalen. Hiermee zet Van Moer Logistics dus een belangrijke stap vooruit in het verankeren van chemie en life sciences binnen de Antwerpse haven.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo