Liege Airport zal extra magazijnen bouwen

De Raad van Bestuur van Liege Airport heeft een ambitieus investeringsplan goedgekeurd voor de bouw van bijkomende logistieke ruimte die zal worden verhuurd aan privéoperatoren. Het doel van het hele plan is om 25.000 directe en indirecte jobs te creëren tegen 2040.

Het nieuwe Masterplan / Businessplan beslaat de periode 2023-2040. Het is opgesteld rekening houdend met de nieuwe exploitatievergunning, die het aantal vluchten beperkt en bepaalde milieueisen oplegt. In het algemeen is de strategie om te evolueren van een ‘eenvoudige’ transitluchthaven voor vracht naar een aanbieder van multimodale en duurzame logistieke oplossingen. Dit houdt onder andere in dat het dienstenaanbod op het luchthaventerrein wordt uitgebreid, dat de grondreserve wordt gebruikt om tweedelijnsdiensten te ontwikkelen en dat het aanbod van luchtvrachtspecialiteiten wordt uitgebreid.

Wat betreft nieuwe logistieke infrastructuur zijn de ambities iets teruggeschroefd ten opzichte van het vorige Masterplan. In de eerste fase wordt een nieuw magazijn van 13.600 m2 gebouwd. Fase 1B en 2 zullen elk nog eens 12.000 m2 magazijn omvatten. Al deze investeringen, die worden uitgevoerd in de zone Noord, moeten in 2028 klaar zijn. Er zullen ook nieuwe parkeerfaciliteiten voor vrachtwagens worden gebouwd in de zones Noord en Zuid.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo