Movu Robotics en Dematra winnen prijs in Londen

Het hoogbouwmagazijn van Dematra won de Best Use of Robotics Award tijdens de 27ste editie van de Supply Chain Excellence Awards in Londen. Movu Robotics, dat de automatiseringsoplossing leverde, ontving de prijs voor een publiek van 750 professionals.

Dematra nam in april het grootste volautomatisch shuttle DC ter wereld in gebruik in Kruisem. De warehousing- en distributiespecialist liet er een magazijn van 46 meter bouwen, met een oppervlakte van 10.000 m2 maar toch goed voor 80.000 pallets en 12.000 in- en uitgaande palletbewegingen per dag. Stow Robotics (nu Movu Robotics) ontwierp een compact, uiterst stabiel en flexibel in-, uit- en opslagsysteem met shuttles. Die kunnen pallets met afmetingen tot 2,65 meter volledig volautomatisch en zonder elkaar te hinderen horizontaal en verticaal verplaatsen.

Deze en innovatieve aanpak werd bekroond door de jury van de jaarlijkse Supply Chain Excellence Awards. “We zijn uitzonderlijk blij. Het was een geweldig project en we zijn erg blij dat het bekroond is met deze prijs. Het grootste geautomatiseerde magazijn in Europa bouwen – dat vind ik een grote prestatie”, zei Stefan Pieters, CEO van Movu Robotics.

Opendeur deze zondag

Dematra houdt op zondag 19 november een opendeur dag en nodigt het grote publiek uit om dit unieke magazijn te komen ontdekken. Kom meer te weten door op de QR-code hieronder te klikken…

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo