Daimler Truck lanceert nieuw elektronisch platform voor zijn veiligheidssystemen

Daimler Truck zal zijn vrachtwagens in april 2024 uitrusten met nieuwe veiligheidssystemen, deels om aan de wettelijke eisen te voldoen, maar in sommige gevallen ook om verder te gaan dan die eisen. Het nieuwe elektronische platform dat wordt gebruikt om ze te bedienen, zal 20 keer de gegevensverwerkingscapaciteit van de huidige vrachtwagens hebben.

Vanaf april 2024 zullen alle Mercedes-Benz vrachtwagens uitgerust zijn met Active Brake Assist (ABA) 6, de nieuwe Frontguard Assist, Active Sideguard Assist (ASGA) 2, Active Drive Assist (ADA) 3 en een assistent voor verkeersbordherkenning. Al deze rijassistentiesystemen werken op basis van informatie die door sensoren wordt geleverd. Er zijn zes van deze sensoren: vier korteafstandsradars aan de voor- en achterkant rechts en links, één langeafstandsradar aan de voorkant in het midden en de multifunctionele camera in de voorruit. Om deze informatie te verwerken, heeft Daimler Truck een nieuw elektronisch platform ontwikkeld dat een 20 keer hogere gegevensverwerking biedt en een nog breder zicht naar voren en opzij, aangezien het nu een hoek van 270 graden rond de cabine beslaat.

Het is vermeldenswaard dat de tests die zijn uitgevoerd in het EVZ ontwikkelings- en testcentrum in Wörth am Rhein (onder andere) een prototype betreffen dat meer dan waarschijnlijk een voorproef is van de toekomstige Actros cabine…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo