Feest bij Ford Pro: VAN & Pick-Up van het jaar 2024! [Advertorial]

De nieuwe Ford Transit Custom is uitgeroepen tot ‘International VAN of the Year 2024’. De nieuwe Ford Ranger mag dan weer een jaar lang pronken met de titel ‘International Pick-Up Award 2024’. Daarmee sluit Ford Pro 2023 in stijl af en start het 2024 meteen goed!

Ford Pro sleept met de trofeeën voor zijn nieuwe Transit Custom en Ranger twee van de hoogste onderscheidingen in de wereld van de  lichte bedrijfsvoertuigen in de wacht. Een dubbele overwinning die de kwaliteiten van de nieuwe generatie van beide voertuigen in de verf zet, maar ook de jarenlange inzet van de nummer één in Europa op het vlak van lichte bedrijfsvoertuigen. Het is immers al de vijfde keer dat de Transit-familie deze titel in de wacht sleept (twee maal voor de Transit en nu de derde maal voor de Transit Custom), en de derde keer dat de Ford Ranger op het hoogste schavot staat bij de pick-ups!

De nieuwe Transit Custom
De Ford Transit Custom is al jarenlang marktleider in het segment van de 1-ton bestelwagens in Europa, en Ford Pro heeft er bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat hij dat blijft. En dat viel duidelijk in de smaak bij de 25 leden van de ‘International VAN of the Year’-jury. De nieuwe Transit Custom is verkrijgbaar in een bijzonder breed gamma van uitvoeringen, met qua aandrijving naast dieselmotoren (met voor- of vierwielaandrijving en manueel of met een nieuwe achtttraps automaat) ook een plug-in hybride en voor het eerst ook de 100% elektrische E-Transit Custom. Daarnaast zijn er verschillende koetswerkvarianten, met onder andere twee lengtes, twee hoogtes en verschillende soorten cabines, waaronder ook de innovatieve L-vormige ‘MultiCab’ die een combinatie biedt van een dubbele cabine en extra laadlengte. Ongeacht de aandrijving mikt Ford met de nieuwe Transit Custom ook op de top in zijn klasse qua sleep- en laadvermogen.

Daarnaast zet Ford Pro met de Transit Custom in op comfort en technologie. Enkele hoogtepunten? Een onafhankelijke achterwielophanging, standaard een volledig digitaal dashboard met SYNC connectiviteit en een 5G-modem die in verbinding staat met de efficiëntieverhogende vlootbeheersystemen van Ford Pro, innovatieve snufjes als ‘Delivery Assist’ voor snellere en veiligere pakjesleveringen, het ‘Tilting Steering Wheel’ dat van het stuur een praktische tafel maakt… noem maar op. Zonder aarzelen te ontdekken bij de Ford-dealer, waar ondanks het ontbreken van het traditionele Autosalon ook in januari 2024 deals te doen zijn.

 

De nieuwe Ford Ranger
Net als de Ford Transit Custom is ook de Ford Ranger al enkele jaren de onbedreigde leider in zijn segment. En ook van de Ranger werd in het afgelopen jaar een volledig nieuwe generatie gelanceerd, met een gloednieuw en avontuurlijker design en nog indrukwekkendere capaciteiten wat het laad- en sleepvermogen betreft, en ook qua technologie. Maar ook het bijzonder brede gamma heeft ongetwijfeld mee gezorgd voor de titelwinst. De nieuwe Ford Ranger is immers niet enkel verkrijgbaar als ‘gewone’ Double Cab met dieselmotoren, als luxueuze Platinum en als sportieve ‘Raptor’, maar vanaf volgend jaar voor het eerst ook als plug-in hybride. Kortom: alles om van de Ford Ranger ook de komende jaren de Europese marktleider bij de pick-ups te maken.

En dan hebben we het nog niet gehad over de nieuwe Transit Courier en E-Transit Courier die het gamma van Ford Pro vervolledigt. En daarmee wordt 2024 zonder twijfel opnieuw een ‘grand cru’-jaar voor het merk.

 

Ontdek het volledige gamma op ford.be/bedrijfsvoertuigen

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo