Kris De Leeneer bestelt 42 Scania-trekkers, waaronder twee elektrische voertuigen

Enkele weken na de verhuis naar een gloednieuw hoofdkantoor in Lokeren heeft Kris De Leeneer bij Scania België een bestelling geplaatst van twee elektrische trekkers. De rest van de vloot wordt ook vernieuwd met 40 460R Super trekkers.

De twee elektrische trekkers zullen in het eerste kwartaal van 2024 in dienst treden voor een van de retailklanten van het bedrijf. “Met deze twee vrachtwagens, willen we data verzamelen, ervaring opdoen en bekijken wat de mogelijkheden zijn wat de dagelijkse inzetbaarheid betreft. Hoe de gebruikskost zich verhoudt ten opzichte van de dieselvoertuigen die we in het park hebben, is ook één van de vragen waarop we met deze testcase een antwoord zoeken”, legt CEO Kris De Leeneer uit, die niet vergeet te vermelden dat het subsidieprogramma dat Vlaanderen heeft opgezet een deel van de bijkomende aankoopkost helpt compenseren. Om deze voertuigen op te laden investeert Kris De Leeneer ook in een snellaadinfrastructuur die gevoed wordt door zonnepanelen op het dak van het nieuwe magazijn, die tot 1 MW kunnen opwekken.

40 Scania Super trekkers

Hoewel hij deze eerste twee elektrische trekkers ziet als een vorm van testen, vergeet hij de rest van zijn vloot niet. Deze bestaat momenteel uit 65 trekkers en moet nog groeien om het bedrijf uit Lokeren in staat te stellen verder te groeien. Met dit in gedachten heeft Kris De Leeneer een bestelling geplaatst voor 40 nieuwe 460R trekkers uitgerust met de nieuwe 13-liter Super motor. Ze zullen geleidelijk geleverd worden vanaf januari 2024. “We gebruiken nu al Scania Super trekkers en de resultaten op het vlak van brandstofverbruik zijn spectaculair: tot 9% brandstofbesparing”, zegt Kris De Leeneer, die dit mooie resultaat rechtvaardigt door de komst van een echte fleetmanager in zijn team, maar ook door het fleetmanagementsysteem van Scania, dat elke chauffeur voorziet van gepersonaliseerd rijadvies.

 

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

Igepa investeert in hybride Scania – Transport & VAN.TV 63 (Kanaal Z)

Dit is de eerste hybride elektrische vrachtwagen van Igepa Belux. Terecht trots showde de totaalleverancier in grafische en visuele communicatie, kantoorpapier en verpakkingsmaterialen de wagen tijdens een persmoment in Gent centrum. Scania heeft intussen een goede reputatie opgebouwd op het gebied van duurzaam transport. De hybride-elektrische technologie van Scania biedt een perfecte combinatie van efficiëntie […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo