Nissan stapt in 2028 over op solid-state batterijen

Tijdens zijn jaarlijkse persconferentie onthulde Nissan Benelux zijn elektrificatiestrategie voor de komende jaren. Een van de belangrijkste elementen van deze strategie is het gebruik van een nieuwe generatie batterijen vanaf 2028.

Nissan is helemaal terug in het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen. Dat is de boodschap van Jerome Saigot, Managing Director van Nissan Benelux. Na de nieuwe Townstar wordt over een paar weken de nieuwe Interstar onthuld, gebaseerd op de nieuwe Renault Master. De nieuwe generatie Interstar zal verkrijgbaar zijn in diesel- en elektrische versies en Nissan heeft zichzelf ambitieuze doelen gesteld voor de verkoop van elektrische voertuigen. Tegen 2030 moet bijvoorbeeld de helft van alle Townstar-verkopen emissievrij zijn.

Voor de toekomst wil Nissan de ontwikkeling van ‘solid state’ batterijen versnellen, die drie keer sneller zullen opladen dan de huidige batterijen en tot 65% minder kosten. Aangezien de kosten van batterijen momenteel ongeveer 40% van de prijs van een elektrisch voertuig uitmaken, betekent dit een kleine revolutie. De eerste voertuigen die zullen profiteren van deze nieuwe technologie zijn nog niet bekend, maar het is veilig om aan te nemen dat het bedrijfsvoertuigengamma niet vergeten zal worden…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo