Ford Pro ziet het groot in 2024

2024 wordt een belangrijk jaar voor Ford Pro, met heel wat lanceringen. En terwijl er geen traditioneel Autosalon is in januari, zal het wel uitpakken met salonkortingen. Dat heeft Ford België bekendgemaakt op de persconferentie rond de plannen voor 2024.

Het afgelopen jaar was voor Ford Pro een ‘grand cru-jaar’ met onder andere de verkoopstart van de nieuwe Ranger, de voorstelling van de Nieuwe Transit Custom en de nieuwe Transit Courier. De nieuwe middelgrote bestelwagen en de pick-up van het merk vielen bovendien in de prijzen, met respectievelijk de trofee van de ‘International VAN of the Year’ en de ‘International Pickup Award’.

Lanceringsjaar

Terwijl het erop lijkt dat Ford Pro in België op de tweede plaats zal eindigen wat de verkoop van lichte bedrijfsvoertuigen in 2023 betreft, staat het op Europees vlak al 9 jaar onafgebroken aan de leiding van het segment. En die positie wil het uiteraard met nog minstens een jaar verlengen, en daarom barst 2024 van de lanceringen. Naast de nieuwe Transit Custom, die nu al te bestellen is met een dieselmotor en waarvan de commercialisering van de andere versies (E-Transit Custom, Plug-in Hybride, Nugget camperversie, …) in de loop van volgend jaar plaatsvindt, zijn er nog lanceringen gepland. De compacte Transit Courier bijvoorbeeld, zowel met verbrandingsmotor als 100% elektrisch, en ook de plug-in hybride uitvoering van de Ranger. De vervanging van de Transit Connect door een nieuwe generatie, naar analogie met de vervanging van de Tourneo Connect voor personenvervoer door de op de Volkswagen Caddy gebaseerde nieuwe generatie, werd op de persconferentie nog niet aangekondigd, maar zou logischerwijs niet al te lang meer op zich moeten laten wachten.

Elektrificatie

Die nieuwe lanceringen, en een doorgedreven focus op elektrificatie maar ook op een aantal diensten die Ford Pro aanbiedt, moeten ervoor zorgen dat de bedrijfsvoertuigenafdeling bij het merk nog meer aan belang wint. Op dit moment is zowat 45% van de totale verkoop van Ford een licht bedrijfsvoertuig, en het merk wil dat cijfer tegen 2026 optrekken tot 50%. De E-Transit Custom (2Ton) is in elk geval al afgetekend marktleider in zijn (bescheiden) segment.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo