Remitrans neemt eerste elektrische Volvo FH in gebruik

Nebim Ninove verkocht een Volvo FH Electric aan RT Logistics. De logistieke divisie van de Remitrans Groep zal de Volvo FH Electric inzetten voor hun klant Nestlé Waters.

Remitrans onderscheidt zich al jaren door haar inspanningen om haar transport milieuvriendelijker te maken. De logistieke dienstverlener uit Ninove heeft magazijnen die aangesloten zijn op het spoornet en rijdt sinds jaren met LNG-trekkers. Binnen de groep zorgt RT Logistics sedert 2021 voor de tussenopslag van de goederen van Nestlé Waters op hun nieuwe site in Ghislenghien om ze dan te laten leveren naar de klanten. De relatie tussen Remitrans en Nestle Waters gaat echter terug tot 2001 voor de distributie van waters in België en Luxemburg.

De Volvo FH Electric zal opgeladen worden met groene stroom, die opgewekt wordt door de zonnepanelen op de site van RT Logistics in Ghislenghien. Hij vervangt een diesel truck en zal jaarlijks zo’n 50.000 km afleggen. Dit is echter niet de enige milieuvriendelijkere vrachtwagen die de vloot van Remitrans komt vervoegen: in 2024 komen er nog eens 17 LNG trucks bij.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo FMX Electric 6×4 met containerhaaksysteem als eyecatcher op Matexpo

Volvo Trucks zag de afgelopen maanden de vraag naar elektrische mobiliteit in de bouwsector toenemen door de emissievrije zones in steden en de noodzaak voor bouwbedrijven om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen. Daarom focuste Volvo Trucks zich tijdens Matexpo op elektrische vrachtwagens en diensten. Op de stand in Kortrijk zien we dus uitsluitend elektrische vrachtwagens, […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo