Shell brengt eigen ‘HVO’ op de Belgische markt

Belgian Shell lanceert een nieuwe alternatieve brandstof voor transportvloten: Shell Renewable Diesel is in feite een soort HVO, dat de CO2e-uitstoot tot 90% kan verminderen. Het is nu al beschikbaar voor bedrijven met eigen tankstations en zal in 2024 ook beschikbaar zijn in vijf stations in België.

Valérie Matias, Sales Team Lead Belgium, France & Luxembourg Commercial Road Transport bij het Belgische Shell, legt uit: “Ik ben er trots op dat ik onze transportklanten in België vandaag kan helpen te profiteren van milieuvriendelijkere brandstoffen. Wij nemen milieukwesties ter harte en bieden eenvoudige oplossingen waarvoor u bijvoorbeeld uw motor niet hoeft te veranderen of uw voertuig niet hoeft aan te passen.”

Shell Renewable Diesel is gemaakt van 100% hernieuwbare componenten zoals plantaardige oliën, dierlijke vetten en afval. Het kan worden gebruikt in alle huidige dieselmotoren die zijn goedgekeurd voor EN15940-brandstoffen. Het elimineert tussen 80% en 90% van de CO2e-uitstoot in vergelijking met conventionele B7-diesel, maar Shell wijst ook op andere voordelen, zoals Valérie Matias uitlegt: “De cetaangetal is ten minste 70, in overeenstemming met de Europese norm EN15940 klasse A. Deze hoge index zorgt voor een snellere en gelijkmatigere verbranding. Deze hoge index zorgt voor een snellere, gelijkmatigere verbranding. In combinatie met de afwezigheid van aromaten vermindert dit de uitstoot van stikstofoxiden en deeltjes in vergelijking met conventionele B7-diesel. Shell Renewable Diesel kan ook het motorgeluid tot ongeveer 3 dB(A) verlagen in vergelijking met B7. Door het hoge cetaangetal start een koude motor sneller en soepeler in vergelijking met B7.”

Shell Renewable Diesel is nu al verkrijgbaar in bulk en zal in het eerste kwartaal van 2024 ook aan de pomp verkrijgbaar zijn bij vijf Shell-stations in Antwerpen, Gent, Herstal, Maasmechelen en Menen-Rekkem. In het buitenland is het al verkrijgbaar bij 86 stations, waaronder 45 in Zweden, 31 in Nederland, 5 in Finland en 5 in Noorwegen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo