Boerenprotesten viseren havens en warenhuisdistributie

De landbouwersprotesten met wegblokkades houden aan. Vanochtend focussen de protesten zich vooral op de toegang van de haven in Zeebrugge. Ook de haven en industrie van Antwerpen komen in het vizier, al is de impact voorlopig onduidelijk.

Het zwaartepunt van de wegblokkades ligt vanochtend vooral op de E40 in Aalter, waar het verkeer slechts mondjesmaat wordt doorgelaten. Daarnaast bezetten de landbouwers de toegangswegen tot de haven van Zeebrugge en zijn er acties in de omgeving van Halle. Ook in het centrum van Brussel wordt in de aanloop naar de Europese top hinder verwacht. Donderdag zouden de boeren het Klaverblad in Lummen willen bezetten. De E42 in het Naamse Daussoulx is sinds middernacht weer open. De E429 naar Brussel is gesloten in Halle ter hoogte van het kruispunt met de Nijvelsesteenweg.

De boeren blokkeerden ook de distributiecentra van Colruyt in Gellingen en Halle. Het is duidelijk dat ze met hun acties de warenhuisketens en het wegvervoer willen treffen. Er zouden ook acties gepland zijn in de Antwerpse haven. De landbouwers willen de Antwerpse industrie, die in hun ogen minder door de stikstofregelgeving wordt getroffen, treffen uit protest tegen de stilkstofagenda van de Vlaamse Regering.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo