Volvo lanceert volledig elektrische FM Low Entry

Volvo lanceert zijn eerste truckmodel ooit dat uitsluitend met een elektrische aandrijving is ontwikkeld. De Low Entry is ontwikkeld met het oog op toepassingen in stedelijke gebieden. 

De Volvo FM Low Entry is een zware truck die speciaal ontwikkeld is voor uiteenlopende transportopdrachten in stedelijke gebieden. De lage rijpositie biedt de chauffeur een uitstekend zicht en controle over de omgeving. De goede zichtbaarheid van de FM Low Entry heeft dit model een score van vijf sterren opgeleverd in de Direct Vision-standaard die zware voertuigen in Londen beoordeelt en van kracht wordt in het vierde kwartaal van 2024.

De Volvo FM Low Entry kan worden aangepast aan de specifieke vereisten van diverse transporttaken, zoals afvalbeheer, distributie en constructiewerken. De truck is gebaseerd op het bekende FM-model van Volvo. De ruime cabine is verlaagd en naar voren verplaatst, wat het comfort voor het werk in stedelijke omgevingen ten goede komt.

De nieuwe FM Low Entry zal in eerste instantie worden verkocht in Europa, inclusief Turkije, Australië en Zuid-Korea. De verkoop gaat van start in het eerste kwartaal van 2024 en de productie
start in het tweede kwartaal van 2024.

De Volvo FM Low Entry in enkele kerncijfers: 

Beschikbare asconfiguraties: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4
MTM : 19-32 ton
Motor: 330 kW Batterij: 360 kWh (4 batterijen)
Rijbereik: tot 200 km
Opladen: 250 kW DC (gelijkstroom), 43 kW AC (wisselstroom)

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo