31 Volvo FH voor Sud Fresh

Sud Fresh, een specialist in temperatuurgecontroleerd transport van levensmiddelen, heeft onlangs geïnvesteerd in 31 nieuwe Volvo FH’s, waaronder 12 I Save-trekkers en 19 6X2 en 4X2 bakwagens. De nieuwe voertuigen worden deels gebruikt om het bestaande wagenpark uit te breiden.

Sud Fresh werd in 1997 opgericht door Vincent Gaillard en Yvan Jemelka. De laatste overleed in 2008, waardoor Vincent Gaillard de ontwikkeling van het bedrijf voortzette. Nu gevestigd in Rhisnes, vlakbij Namen, met een tweede operationele basis in Aubange, is Sud Fresh uitgegroeid tot een van de toonaangevende aanbieders van transport en temperatuurgecontroleerde opslag van voedingsmiddelen. Het bedrijf groeit snel en heeft nu iets meer dan 300 mensen in dienst.

“We hebben momenteel een wagenpark van 155 voertuigen, waarvan 75% Volvo Trucks. We hebben een solide langetermijnrelatie, dankzij de goede samenwerking met de dealers in Namen en Luxemburg, de betrouwbaarheid van het materieel en het comfort dat de trucks onze chauffeurs bieden”, zegt Vincent Gaillard, CEO van Sud Fresh. Om de CO2-uitstoot van de trekkers te verminderen, heeft Sud Fresh gekozen voor de FH 460 I-Save, die tot 10% minder brandstof verbruikt. Vincent Gaillard kijkt echter al verder vooruit: “Omdat we gespecialiseerd zijn in koeltransport, zijn er momenteel uitdagingen met betrekking tot de actieradius en autonomie van elektrische trucks. Maar we onderzoeken actief de mogelijkheden om een oplaadinfrastructuur te installeren op onze logistieke locaties, gevoed door zonnepanelen en twee windturbines. Er lopen vergunningsaanvragen bij de Waalse netbeheerder ORES, maar we wachten nog op opheldering over wat er mogelijk is en wanneer we de investering kunnen doen.”

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo