DFDS bestelt opnieuw 100 elektrische trucks bij Volvo Trucks

De Deense logistieke dienstverlener DFDS Logistics was de eerste die een grote order plaatste bij Volvo Trucks voor FH Electric trekkers. Een tweede order van 100 trucks brengt de emissievrije vloot op 225 eenheden.

DFDS Logistics heeft momenteel 95 elektrische trucks in Zweden, Denemarken, Litouwen, België en Nederland. De levering van de resterende 30 trucks staat gepland voor 2024. Als onderdeel van deze tweede bestelling zullen de Volvo FH Electric en FM Electric worden ingezet in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, België en Zweden, om DFDS te helpen zijn doel te bereiken om tegen 2030 minstens 25% van zijn vrachtwagenpark te elektrificeren.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo