Meer details over de toekomstige waterstofmotor van Volvo Group

Twee maanden geleden kondigde Volvo Group aan dat het een eigen verbrandingsmotor op waterstof zou ontwikkelen. Nu weten we iets meer over de belangrijkste industriële partner van het project.

Volvo Group heeft een overeenkomst getekend met het Canadese bedrijf Westport Fuel Systems. Dit bedrijf levert al hogedrukbrandstofinjectiesystemen (HPDI) voor zijn gasmotoren. De twee partners zullen in het tweede kwartaal van 2024 een joint venture oprichten. Volvo Group zal voornamelijk kapitaal inbrengen, terwijl Westport zijn knowhow, intellectuele eigendom en bepaalde infrastructuren zal inbrengen.

“Hogedrukinspuiting wordt al meer dan vijf jaar gebruikt in Volvo-trucks en is een bewezen technologie waarmee klanten de CO2-uitstoot in LBG-toepassingen (vloeibaar biogas) hier en nu aanzienlijk kunnen verminderen. Het is ook een potentieel pad voor waterstof,” zegt Lars Stenqvist, Chief Technology Officer van de Volvo Group. “HPDI is op maat gemaakt voor waterstof. Thermische waterstofmotoren met dit systeem genereren 15 tot 20% meer vermogen en koppel dan dieselmotoren,” concludeert Anders Johansson, vice-president heavy equipment bij Westport.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo