Kässbohrer lanceert nieuw containerchassis

Kässbohrer lanceert twee nieuwe versies van de K.SHG-serie containerchassis. In navolging van de multifunctionele AVSH-versie zijn er de AH (naar achteren uitschuifbaar – zie foto) en AVH (naar voren en naar achteren uitschuifbaar) versies, wederom gebaseerd op het achthoekige centralebalkchassis Octagon-On.

Het achthoekige centralebalkchassis is een Kässbohrer-patent dat in 2019 een Trailer Innovation Award heeft gewonnen. Het zorgt voor een zeer stijve containerdrager en maakt uitschuiven gemakkelijker, met minder kans op vastlopen. Volgens de fabrikant verbetert dit ook de aslastverdeling.

Kässbohrer past deze oplossing ook toe op zijn nieuwe vaste containerchassis voor 20- tot 40-voets containers (K.SHG S) en de lichtere versie voor 40- en 45-voets containers K.SHG L. Al deze chassis zijn uitgerust met een pneumatisch containervergrendelingssysteem aan de achterkant. Het leeggewicht bedraagt 4.770 kg voor de AVH-versie en 4.680 kg voor de AH-versie. De L-versie weegt slechts 3.960 kg en is, net als de rest van het assortiment, geschikt voor intermodaal transport.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo