Volvo Trucks lanceert FH Aero-reeks

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De FH Aero betekent echter niet het einde van de carrière van de huidige FH.

De Zweedse fabrikant heeft namelijk gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en Mercedes-Benz met de eActros 600. En Volvo Trucks heeft zijn steentje bijgedragen: de voorkant van de cabine is met 24 centimeter verlengd ten opzichte van de klassieke Volvo FH. Deze verlenging heeft het mogelijk gemaakt om een meer aerodynamische cabine te creëren, die niet alleen 5% brandstof zou moeten besparen, maar ook een betere rijstabiliteit in winderige omstandigheden zou moeten bieden.

De luchtpenetratiecoëfficiënt van de Aero-cabine profiteert ook, voor het eerst bij Volvo Trucks, van camera’s in plaats van achteruitkijkspiegels. Aan de buitenkant onderscheidt de Aero-cabine zich door een nieuw radiatorrooster, maar de wijzigingen hebben ook gevolgen voor de indeling van het interieur. Deze omvatten een geïntegreerde magnetron, een nieuw, gebruiksvriendelijker en configureerbaar infotainmentsysteem, een verbeterd audiosysteem met zes luidsprekers en een nieuw geïntegreerd navigatiesysteem. De grotere buitenafmetingen lijken echter niet ten goede te komen aan de cabineruimte.

De Aero cabine zal geleidelijk leverbaar worden met alle motoren die Volvo Trucks aanbiedt: diesel, aardgas en elektrische aandrijving. Er is zelfs een FH16-versie, waarvan de krachtigste nu 780 pk heeft! De FH16 heeft een volledig nieuwe 17-liter motor met drie vermogensniveaus (600, 700 en 780 pk, met een maximumkoppel van 3.000, 3.400 en 3.800 Nm). Op mechanisch gebied is ook de I-See technologie geperfectioneerd om het brandstofverbruik verder te verlagen. Volvo Trucks heeft ook een nieuwe generatie remmen aangekondigd met drag-free remschijven.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo