Featured Video Play Icon

[VIDEO] Personeelsbeleid in de logistiek

Drie gesprekspartners nodigden we uit om te praten over HR in de logistiek. Zij laten hun licht schijnen op personeelsbeleid en aanwerving.

Hoe bind je personeel aan jouw bedrijf? Hoe selecteer je de geschikte kandidaat? Een degelijke training en doordachte feedbackmethode zijn daarbij onmisbaar.

Pablo Coosemans (Atrium Opleidingen): “Ik heb ooit letterlijk meegemaakt dat een werkgever tegen mij zei dat hij geen opleiding wou geven omdat zijn mensen dan een heftruckcertificaat zouden hebben en zo op een ander meer konden verdienen. Dan rijden ze bij jou maar de dingen kapot, dacht ik dan.” (lacht)

Alexander Paeshuyse (Square City): “Voor medior en senior profielen is het belangrijk dat bedrijven perspectief bieden en dat er appreciatie getoond wordt. Voor juniors is het belangrijk dat er een goede opleiding en begeleiding voorzien wordt. Daarnaast is open en transparante communicatie met korte communicatielijnen ook een belangrijk aspect.”

Filip Goossens (On Time Logistics): “Ik hoop dat de logistieke sector jaloers is op de medewerkers van On Time. Omdat die weten wat ze moeten doen en met de glimlach leveren. Dat is zo omdat ze getraind zijn en het wil ook zeggen dat zij een aantrekkingskracht hebben in de sector. Dat is de grootste wens, want op dat moment is je bedrijf goed aan het functioneren.

Bekijk de volledige video van het gesprek: https://youtu.be/xaYO8rW6dV8

Het artikel op basis van dit gesprek is terug te vinden in de nieuwste editie van LOGISTICS Management: https://transportmedia.be/magazine/logistics-management-68-december-2023/

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo