Wim Raes aan de slag als Business Development Manager Europe bij Sciens Logistics

Na bijna 3 jaar dienst bij Gosselin maakt Wim Raes de overstap naar de Amerikaanse logistiek dienstverlener Sciens Logistics. Daar bekleedt hij voortaan de functie van Business Development Manager Europe.

Sciens Logistics, het is een naam die misschien nog geen belletje doet rinkelen. De logistieke dienstverlener heeft een hoofdzetel in Miami en wil sterk uitbreiden op het Europese continent. Om die reden wordt er een nieuw team samengesteld waar Wim Raes mee deel van uitmaakt. Hij werkte voordien bij Gosselin.

Het Griekse woord voor kennis

Voor alle duidelijkheid, de naam van het bedrijf is wel degelijk correct geschreven. “Sciens is afkomstig van het Griekse woord voor kennis,” legt Raes uit. “We zijn zeer recent in Europa gestart. De ambitie is groot.”

Het Amerikaans bedrijf onderhoudt goede relaties met enkele van de meest vooraanstaande luchtvaartmaatschappijen. “Daar hoort dus transport van motoren en onderdelen bij, zowel conventioneel wegtransport als uitzonderlijk vervoer,” aldus Raes. “Die activiteiten zijn uitgebreid naar zeevracht en douaneafhandeling.”

Sciens wil nu een one-stop-shop aanbieden in Europa. “Ook intermodale logistieke oplossingen,” verzekert Raes. “En we hebben specialisten op vlak van luchtvracht. Melina Deroo is onze Airfreight Director.”

Geheadhunt

“De directieraad in Amerika had een Head of Europe aangesteld en dat is mijn collega Marcos De Bosscher die voordien bij Geodis werkte,” vertelt Raes. “Ikzelf ben ook geheadhunt om mee aan de kar te trekken.”

Bij Gosselin heeft Raes zich in de afgelopen jaren kunnen bewijzen. “Ik heb er samen met het team hele mooie zaken kunnen verwezenlijken op vlak van warehousing en transport. Op een gegeven moment kom je dan aan een limiet. Als ik hoor wat de ambitie is bij deze firma – de American Dream, zeg maar – dan is dat voor mij een enorme uitdaging. De target is heel hoog en de bedoeling is om een van de grootste te worden in Europa.”

foto © stefaanvanhul.be

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo